Thursday, December 8, 2011

Orasul Volos

Este poarta de acces spre peninsula PELION sau PILIO asa zis munte al centaurilor. In Pelion, natura ne sfideaza si reuseste sa ne surprinda prin versatilitatea ei, albastrul care ne uimeste la tot pasul in Grecia aici este inlocuit de verde. Satele din Pelion sunt diferite de restul Greciei, pastrand amprenta locala a acestui munte - de exemplu Makrinitza, aflat la 20 km de Volos.Makrinitza este satul cel mai reprezentativ un sat cocotat pe o coama de munte cu piata centrala umbrita de castani seculari si cladiri cu arcade construite din piatra. Avand un climat racoros si umed, regiunea este favorabila culturii florilor, am intalnit cateva sate in care fiecare casa avea pepiniere de flori, sate intregi inundate de gardenii, bunghenvilee, hibiscus.



Scurt Istoric. Întreaga zonă este un tezaur de legende, mituri, istorie, cultura, tradiţie, şi un paradis pentru turisti, natura iubitoare, istorie, aşa cum a fost din timpuri imemoriale călcată de către zei şi zeiţe, semizei şi centauri, titani şi giganţi, nimfe şi hamadryads, regi şi regine, prinţi şi prinţese, eroi şi războinici. Acesta a fost, de asemenea, câmp de luptă de "Gigantomahia" [bătălia dintre giganţi împotriva lui Zeus], în staţiunea de vară a zeilor olimpieni, fondurile de vânătoare de divinitate, drepturi de autor şi nobilimea, locul de desfăşurare a nuntilor mitice şi de primul concurs de frumuseţe a zeiţelor Hera, Atena şi Afrodita.
Pe Pelion a avut loc nunta Thetis Nereid la Peleus muritor. Fiul lor, Ahile nemuritor, ucigasul lui Hector din Troia, a contribuit la lansarea cu succes a expeditiei Achaean din Troia sau Ilium. Motivul, ni se spune de către Homer, a fost răpirea celei mai frumoase zeite Helen Sparta, de către fratele lui Hector elegant prinţul Paris, care a fost arbitru în cearta dintre cele trei zeiţe în concursul de frumusete organizat la nunta Thetis " . Paris a dat premiu - un măr de aur arucat in ciuda de Eris [Discordia], zeiţa numai că nu a fost invitata la nunta - la Afrodita, zeiţa frumuseţii şi a iubirii, care, în semn de recunoştinţă, a aranjat dragostea petru Helen. Un mit frumos pentru a justifica expediţia grecilor "punitive împotriva troienilor, care percep taxe grele pe toate navele comerciale care trec prin Strâmtoarea Hellispont. În 293 î.Hr., regele Dimitrie Poliorcetes fondat un oraş nou, Demetriada, ea a înflorit în timpul post-clasic ori, dar Pelion a declarat participarea sa la revoluţia greacă în temeiul căpitan Kyriakos Basdekis, pe 07 mai 1821. Dar headmen turc sat din regiune, a oprit circulaţia evolutive ale lui Pelion în sânge. Portul Volos a devenit, după Revoluţie, o legătură între liber şi ocupant Grecia.

No comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons