Wednesday, December 7, 2011

Orasul Edipsos

“ Satul Edipsos pe insula Evia este un loc pentru agrement şi divertisment, plin de clădiri elegante şi centre de divertisment care oferă sejururi de lux".

Orasul Edipsos este situat în partea de nord , Evia (sau Eubeea). Edipsos spa, cunoscut inca din antichitate pentru izvoarele sale medicinale, menţionate de către ambii Aristotel şi Strabon şi, în prezent una dintre cele mai cunoscute statiuni de vacanta din Grecia. Evia a fost binecuvântată cu un peisaj incredibil, care vibrează cu păduri verzi, râuri, spa şi ravene, plaje infinite şi apele de cristal. Mai mult, descoperirile arheologice face insula chiar mai interesant, în timp ce diferite aşezări frumoase înfrumuseţeaza insula chiar mai mult 80% dintre hotelurile din insula Evia sunt în Edipsos.
Scurt istoric. Conform mitologiei, Hercule s-ar fi scăldat în apa caldă înainte de fiecare forţa depusa la muncă, în scopul de a se relaxa si de a-si recastiga puterea.
Plutarh, notează "... satul Edipsos pe insula Evia este un loc pentru agrement şi divertisment, plin de clădiri elegante şi centre de divertisment care oferă sejururi de lux".
Plutarh cu entuziasm se referă la apele oraşului şi plăcerea pe care le oferă Strabon descrie, de asemenea băile termale de la Edipsos care menţionează proprietăţile lor terapeutice cu mare admiraţie.
Syllas general roman, trecând prin Edipsos a lăsat urmele lui peste tot. Se spune că picioarele lui au fost vindecate dureri în apele de vindecare a Edipsos. Ne amintim acum el uitandu-se la "Peşterile", care, în timpul erei romane au fost utilizate ca băi, să rămână neatinse de trecerea anilor.
În timpul erei romane, Edipsos este un centru cosmopolit, oamenii vin la terapie, au baie în apele de vindecare şi, de asemenea, divertisment şi bucuraţi-vă singuri. Este o perioadă de timp de la distanţă pentru care coloanele de marmură jumătate îngropate renumăra voturilor acţiunile şi faptele împăratului Adrianos, Marcus Aurelius şi farmecul de Julia Domna care apare irezistibil ca si statuie.
În Evul Mediu, Constantin cel Mare şi Teodosie fiecare la rândul său,au ajuns in căutarea, zonei agrement şi tratament.
În anii de după Primul Război Mondial, Edipsos a înflorit o dată mai mult. Este perioada în care spa-uri au devenit populare pe plan internaţional. În saloanele hotelului s-ar putea întâlni personalităţi internaţionale din acea vreme, actori celebri, artisti, poeti, scriitori, politicieni şi antreprenori de succes şi de proprietarii de nave.
În ultimii ani, mulţi scriitori şi poeţi sunt inspirati de Edipsos. La începutul secolului 20 marcheaza Belle Epoque de Edipsos proprietatile dovedite de vindecare a izvoarelor termale, atrag o multitudine de cetăţeni înstăriţi, artişti de renume, scriitori, vedete de film si oameni de stiinta.
Onassis, Churchill, Greta Garbo, Maria Callas şi scriitorul Loudemis toate au pus amprenta asupra orasului, vestind în toată lumea calitatile miraculoase ale apelor sale termale.
Exista izvoare naturale care au provenit de la o adâncime de 3.000 de metri în ultimii 20000 ani temperaturile de la suprafata ajungand la 75 de grade Celsius.
Thermae Sylla. Spa
Originalul Termai Syllas Spa a fost construit în anul 1897 şi a fost vizitat de oameni, cum ar fi celebrul Aristotel Onassis, Callas Maria, Sir Winston Churchill, Omar Shariff, Greta Garbo şi multe alte VIP-uri. Astazi Termae Sylla Spa este o combinatie de un ultra-moderne, Spa-statiune si un hotel de lux.

No comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons