Sunday, November 27, 2011

STATIUNEA PARALIA KATERINI

„PLAJA PE NISIPUL AURIU SI CALD SUB SOARELE ZEILOR"


Statiunea este situata la poalele muntelui Olimp, la 70 km de orasul Tesaloniki si la 900 km de Timisoara, pe Riviera Olimpului, scaldata de apele albastre ale Marii Egee .
Plajele din Paralia se disting prin nisipul lor auriu si apele curate.
Statiunea Paralia Katerini este situata in Pieria, zona din partea nordica a Muntelui Olimp, numita "tara bogata" sau "tara de sub munte". Statiunea Paralia - Olympic Beach si orasul Katerini alcatuiesc cel mai cosmopolit si mai luminos colt din Pieria,situat la numai 75 km sud de Salonic si 20 km de Muntele Olimp.

Clima din Paralia este unica. Fiind inconjurata de munti are un aer curat si proaspat; temperatura ajunge in luna august la 35*C, dar muntii plini de verdeata si briza marii creeaza o senzatie de racoare.
Aici veti gasi hoteluri mici si primitoare cu o atmosfera familiala si servicii de calitate.
Plajele desavarsite, ca o imagine a unei picturi, marea cristalina albastra, viata de noapte non-stop si gusturile culinare,dar si nenumaratele propuneri de distractie si agrement, vor face ca vacanta dumneavoastra sa fie una de vis si sa ramaneti, dupa vacanta in Grecia cu cele mai frumoase amintiri.
Restaurantele si taverne traditionale, cu preparate gustoase si la preturi accesibile, se intalnesc la tot pasul in Paralia. Seara puteti petrece in discoteci, baruri si cluburi de noapte. Veti avea prilejul sa dansati si sa va distrati greceste, alaturi de greci, asa cum numai ei stiu sa se distreze.
Din Paralia Katerini puteti vizita numeroase alte destinatii invecinate: Salonic, Muntele Olimp, Insula Skiathos, Insula Evia, Meteora, Athena.
Daca aveti ocazia sa merge-ti la cumparaturi orasul Katerini este foarte aproape la 8 km departare, cu magazine foarte modere si restaurante superbe.
Grecia are de oferit si un confort modern in toate colturile ei. De aceea a devenit una dintre cele mai cautate tari din Europa pentru petrecerea vacantelor.

Friday, November 25, 2011

INSULA SKIATHOS „ PLAJA CU NISIPUL DE AUR”

Plaja Koukounaries „Plaja preferata a printesei Diana”

Insula Skiathos este una dintre cele mai frecventate statiuni, o insula traditionala si in acelasi timp un paradis natural. Insula Skiathos apartine arhipelagului Sporade, care este situat in partea opusa a liniei de coasta a insulei Evia si a regiunii geografice denumita Thessalia. Skiathos ocupa o suprafata de 48 km patrati, are o linie de coasta de 44 km si aproximativ 5. 150 de locuitori.
Skiathos va uimeste cu verdeata sa si padurile intinse de pini, cu plajele mari si pline de nisip fin, cu regiunile impadurite si racoroase – adevarate oaze pe timp de canicula -, cu apele sale de cristal.
Skiathos are 68 de plaje. Unele, precum Koukounaries, plasate de multe ghiduri de specialitate intre primele zece plaje din Europa, sunt presarate cu nisip fin si marginite de pini parfumati. Altele, precum celebra Lalaria, o plaja de pietricele, la care nu se poate ajunge decat cu barca, ofera apa de clestar si peisaje stancoase de o frumusete rara. Plaja avand 1 km lungime, de-a lungul acesteia se pot gasi umbrele, sezlonguri si diverse baruri, iar in imediata apropiere se gasesc restaurante, taverne si hoteluri, ceea ce fac acest loc destinatia ideala pentru un sejur pe litoral.
A devenit foarte populară datorită filmului Mamma Mia.




Infrastructura turistica foarte bine pusa la punct, mentalitatea insulara si frumusetea naturala sunt cele trei atuuri care compun o marca irezistibila – cu siguranta va va impresiona si pe dumneavoastra!

Thursday, November 24, 2011

Insula Evia

Evia este cea de-a doua mare insula greceasca, dupa Insula Creta, avand o lungime de 175 de kilometri, o latime cuprinsa intre 6 si 45 de kilometri si o suprafata totala de 3.660 de kilometri patrati. Dintre insulele mediterane estice, doar insulele Cipru si Creta sunt mai mari decat aceasta.
Insula Evia , este foarte aproape de coasta estica a Greciei Centrale , aceasta fiind foarte aproape de Atena ( 2 ore distanta ) , de Delfi , Meteora , Manastirea Ioan Rusu ( renumita pentru vindecari) sau Manastirea Osiou David Geronta,dar si mai aproape de Insula Skiathos „ insula preferata a Printesei Diana „ una dintre cele mai frumoase insule din lume. (1 ora, vapor sau ferrybot).


Scurt istoric:
Este mai ales cunoscuta pentru mica localitate Procopi, unde se afla moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusul, aduse din Asia Mica, din Capadocia in 1922, cand a avut loc schimbul de populatie intre Turcia si Grecia, iar grecii din localitatea Procopi au adus cu ei moastele Sfantului si au intemeiat asezarea cu acelasi nume in Grecia. Sfantul Ioan Rusul a trait intre 1690-1733, dar grecii il simt ca pe un sfant foarte apropiat de problemele lumii moderne si un mare ajutor in necazuri. A facut parte din imperiul lui Filip al II-lea Macedon si apoi a fost sub stapanirea romanilor, iar in secolul XII, majoritatea oraselor de pe coasta au fost distruse de sicilieni. Evia a facut parte dintre insulele stapanite de Venetia, si din secolul XV, a cazut sub conducerea turcilor, pana in 1830, cand intra in componenta noului stat grec.
Clima:
Insula Evia se bucura de un climat mediteranean, cu veri calde, secetoase si insorite, iar in timpul iernii, cad multe precipitatii, in zonele inalte, chiar si zapada.
Izvoarele minerale din Insula Evia:
Insula Evia este foarte cunoscuta pentru statiunile balneare care se gasesc aici.
Orasul Edipsos are un numar mare de izvoare minerale si este supranumit capitala balneara a insulei.

Cand sunte-ti in Paralia Katerini sa nu ratati excursia la Insula Evia. Va recomadam agentia la care am fost si noi SiriosTravel, aceasta agentia are un ghid extraordinar .
 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons